Jurriaan Penders benoemd tot nieuwe voorzitter KNMG

12 september 2024

Vandaag maakte de KNMG bekend dat vanaf 1 januari 2025 onze oud-voorzitter Jurriaan Penders de KNMG-voorzittershamer overneemt van voorzitter René Héman. Héman draagt zijn voorzitterschap dan over na ruim 9 jaar vanwege het het verstrijken van zijn tweede en laatste termijn.

Lees het bericht op www.knmg.nl

Jurriaan Penders nieuwe voorzitter KNMG per 2025Jurriaan Penders is een bekende binnen de bedrijfsgeneeskunde. Van 2012 – 2017 was hij voorzitter van de NVAB, waar hij zich inzette voor de positionering en ontwikkeling van het vakgebied van bedrijfsartsen. Daarnaast is Penders directeur medische zaken en bedrijfsarts bij HumanTotalCare, waar hij zijn jarenlange praktijkervaring combineert met bestuurlijke en leidinggevende verantwoordelijkheden. Over zijn nieuwe rol zegt Penders: “We weten hoe belangrijk het is om gezond, gemotiveerd en competent aan het werk te kunnen zijn, vanuit de positieve psychologie. Dat wil ik als voorzitter meenemen voor alle artsen. En ik wil het als ambitie meegeven. Voor onze eigen populatie cliënten en voor andere patiëntengroepen."

Het NVAB-bestuur is er trots op dat Penders voorzitter wordt van de KNMG. Als bedrijfsarts en voormalig voorzitter van de NVAB heeft hij kennis van de bedrijfsgezondheidszorg en van het bredere medisch werkveld. NVAB-voorzitter Boyd Thijssens: "Wij denken dat die brede benadering van de mens in alle levensdomeinen voor de arts van de toekomst noodzakelijk is. Jurriaan heeft dat als bedrijfsarts al in zich, nog los van zijn ruime bestuurlijke en leidinggevende ervaring. Deze eigenschappen zien we ook al in René Héman, en we zijn blij dat Jurriaan dit kan voortzetten met zijn constructieve blik op de ontwikkeling van de geneeskunde."

Wij zien uit naar de voortzetting van de goede samenwerking binnen de KNMG.