Internetconsultatie ‘afschaffen rookruimtes’

08 mei 2020

Vanuit het Nationaal Preventieakkoord zijn, naast de NVAB, vele partijen aan de slag om het pad te effenen voor de Rookvrije Generatie in 2040. Een van de maatregelen is het afschaffen van rookruimtes. Het stoppen met het faciliteren van roken is een belangrijke stap in het rookvrij worden van organisaties.

Op dit moment loopt op www.rijksoverheid.nl een internetconsultatie over het afschaffen van rookruimtes in (semi-)publieke sectoren, openbare gebouwen en het bedrijfsleven. Wat vind jij daarvan als bedrijfsarts?

Je kunt jouw gedachten tot 10 juni delen via de internetconsultatie ‘afschaffen rookruimtes’.

Voortgang project Rookvrije Organisatie

Als er één ding opvalt bij het NVAB-project Rookvrije Organisatie, is het wel de jungle aan informatie en afzenders rond (stoppen met) roken. De projectgroep weet nu al zeker dat de toolkit waaraan gewerkt wordt, een belangrijk middel voor bedrijfsartsen zal zijn om te navigeren door deze jungle. Ook in de afgelopen periode waarin het meeste werk in het teken van corona stond, is voortgang geboekt. Binnenkort worden de eerste projectresultaten aan de klankbordgroep voorgelegd en nog voor de zomer zul je beter je weg kunnen vinden om werkenden te helpen stoppen met roken en organisaties rookvrij te helpen maken.

Lees meer op www.nvab-online.nl/rookvrijeorganisatie