Burgerpenning voor Sarah Ketelaar en Ton Vonk Noordegraaf

19 juni 2015

Vandaag werden de twee winnaars bekend gemaakt van de Burgerpenning 2013-2015, de NVAB-prijs voor wetenschappelijk onderzoek: Sarah Ketelaar en Ton Vonk Noordegraaf.

Sarah Ketelaar beschreef in haar proefschrift de toepassing van Preventief Medisch Onderzoek (PMO) gericht op de psychische gezondheid van verpleegkundigen en paramedici. De bevindingen van Ketelaar inspireren bedrijfsartsen om nu eens echt werk te maken van een gericht PMO.

 

 

 

 

 

 

Sarah Ketelaar (foto: Stefan van der Kamp)

Ton Vonk Noordegraaf kreeg de prijs voor zijn onderzoek naar herstel en terugkeer naar werk na gynaecologische operaties. Het onderzoek van Vonk Noordegraaf geeft aan hoe belangrijk het is wanneer arbeidsgeneeskundig denken en handelen ook in de kliniek plaatsvindt.

Ton Vonk Noordegraaf

Reactie Sarah Ketelaar: "Ik vind het een enorme eer om de Burgerpenning te mogen ontvangen. Jammer dat ik vandaag niet bij de uitreiking aanwezig kan zijn! Iedereen die direct of indirect heeft bijgedragen aan de totstandkoming van mijn proefschrift wil ik natuurlijk ontzettend bedanken. Ik hoop dat mijn proefschrift duidelijk maakt hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan gezond blijven werken en goed blijven functioneren. Tevens hoop ik dat het als handvat en business case kan fungeren voor bedrijfsartsen in de praktijk, voor het aan de man brengen binnen organisaties en het daadwerkelijk in de praktijk brengen van Preventief Medisch Onderzoek".

Lees ook