Bedrijfsartsen kunnen nu ook verwijzen via ZorgDomein

12 november 2019

De mogelijkheden voor bedrijfsartsen binnen Zorgdomein zijn verder uitgebreid. Nu kun je naast de al bekende ‘overleggen’ en ‘keuringen uitvoeren’ ook verwijzen via ‘zorg vinden’. Om te kunnen verwijzen, moet ‘bedrijfsarts’ aangemerkt zijn als verwijzer door de zorgaanbieder. Een aantal aanbieders hebben dat al geregeld. Tref je het dat dat nog niet zo is, neem dan contact op met de betreffende zorgaanbieder/ziekenhuis.

ZorgDomein verbindt zorgverlenersWaarom ZorgDomein

Samenwerken binnen de zorg is ontzettend belangrijk voor goede en veilige zorg. Het valt niet altijd mee om buiten de eigen specialismen snel de juiste arts te vinden. Daar komt Zorgdomein in beeld. Dat is een digitaal platform dat zorgvraag en zorgaanbod veilig en snel bij elkaar te brengt op basis van de ingevoerde gegevens. Waar zorgverleners elkaar kunnen vinden en snel en veilig patiëntinformatie uit kunnen wisselen. Dit maakt het makkelijker om multidisciplinair samen te werken en zo de patiënt sneller en beter te kunnen helpen.

Hoe verwijzen

Als bedrijfsarts kunt u nu verwijzen naar zorgaanbieders die bedrijfsartsen als verwijzer* hebben aangemerkt. U hebt hiervoor geen abonnement nodig en het is kosteloos.  

Hoe vinden je curatieve collega’s jou?

Om te kunnen samenwerken, is goede vindbaarheid essentieel. En mensen weten meestal wel wie hun huisarts is, maar de naam van de bedrijfsarts is hen vaak nog onbekend. Terwijl het enorm helpt als de behandelend arts contact kan hebben met de bedrijfsarts. Voor jou als bedrijfsarts is het daarom heel belangrijk om de werkgevers te vermelden waarvoor je werkt, tijdens je registratie. Daar is nu meer ruimte met 'zoektermen' in het functie-venster. Wanneer de werknemer de naam van zijn of haar bedrijfsarts (nog) niet kent, kan de huisarts of specialist dan toch de juiste bedrijfsarts vinden.

Bedrijfsarts als zorgaanbieder

U kunt zich ook als zorgaanbieder bij ZorgDomein laten registreren. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Voor meer informatie kunt u terecht bij ZorgDomein.

Heb je vragen of wil je informatie? Dan kun je via e-mail contact opnemen met Marlo van den Kieboom

*In feite zijn dat eigenlijk alle zorgaanbieders, maar zij moeten wel in hun systeem activeren dat ook bedrijfsartsen kunnen verwijzen. Mocht je de zorgaanbieder niet kunnen vinden, kan het helpen om bij hen na te gaan of zij dit al geactiveerd hebben. Dit wordt namelijk soms over het hoofd gezien. ZorgDomein of de NVAB hebben hierop helaas geen invloed.

Lees ook:

Tags: