Webinar over nieuwe Leidraad Afwikkeling Beroepsziektezaken op 26 november

Datum: 
donderdag, 26 november, 2020 - 15:30
Einddatum: 
donderdag, 26 november, 2020 - 16:30

Op donderdagmiddag 26 november van 15.30 tot 16.30 uur organiseert De Letselschade Raad een webinar over de nieuwe Leidraad Afwikkeling Beroepsziektezaken. Aan de totstandkoming van deze richtlijn is de afgelopen drie jaar intensief gewerkt door een groot aantal deskundigen. De leidraad wordt aangeboden aan staatssecretaris Bas van ’t Wout (SZW).

Leidraad Afwikkeling Beroepsziektezaken (DLR)

De Leidraad Afwikkeling Beroepsziektezaken heeft als doel de praktijk van claimbehandeling te verbeteren, door samenwerking te stimuleren en te stroomlijnen tussen partijen die professioneel bij beroepsziektezaken betrokken zijn, waaronder de bedrijfsarts.

Beroepsziektezaken zijn complex, met name omdat de relatie tussen werk en ziekte vaak niet eenvoudig is vast te stellen. De afhandeling van beroepsziekteclaims kan worden verbeterd, wanneer de betrokkenen een open houding aannemen en zoveel mogelijk samenwerken. In de leidraad is onder meer een stappenplan opgenomen, dat handvatten biedt om pragmatisch en efficiënt vorm te geven aan de samenwerking. Zo kunnen claims voortvarend en oplossingsgericht worden behandeld.

Programma en aanmelden (voor dinsdag 24 november)