Webinar Alchohol-, Drugs-, en Medicijnbeleid

Datum: 
donderdag, 15 april, 2021 - 15:00
Einddatum: 
donderdag, 15 april, 2021 - 17:00
Locatie: 
Online
Onderwerp: 
ADM Beleid
Kosten: 
€0,00

Samenwerkingsverband Vroegsignalering Alcoholproblematiek (SVA)

Het (overmatig) gebruik van alcohol en andere drugs heeft effect op werk. Welke taak en ruimte heeft u als werkgever om op te treden en welke mogelijkheden zijn er om de negatieve gevolgen te beperken? Biedt een preventief Alcohol-, Drugs- en Medicijn-beleid de oplossing? En is testen daarbij een optie? En wat kunnen we hierover leren van expert op dit gebied, mw. dr. Marie-Claire Lambrechts (België)?

In deze twee uur durende online Webinar praten we u bij over de meest recente Nederlandse en Belgische onderzoeksgegevens over middelengebruik in relatie tot werk. Ook krijgt u informatie over wat werkgevers en bedrijfsartsen kunnen en mogen doen om de effecten van middelengebruik in de werksetting te voorkomen of te beperken.

Sprekers

  • Dr. Gijsbert van Lomwel (Directeur Kwaliteitsbureau van de Nederlandse Vereniging van Arbeids- en Bedrijfsgeneeskundigen)
  • Drs. Maddy Blokland (ADM-adviseur bij het Trimbos-instituut)
  • Dr. Marie-Claire Lambrechts (Coördinator sector arbeid bij het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs en onderzoeker bij Centrum Omgeving en Gezondheid,  KU Leuven)

Aanmelden doe je hier