Webinar 2021 - Een griepprik, waarom zou ik?

Griepvaccinatie voor zorgverleners
Datum: 
maandag, 27 september, 2021 - 16:00
Einddatum: 
maandag, 27 september, 2021 - 17:00

Op maandag 27 september organiseert Nederlandse Influenza Stichting een webinar waar vragen over de griepprik, die onder zorgprofessionals leven, beantwoord worden. Tijdens het webinar praten zorgprofessionals met elkaar over de feiten, fabels en overwegingen met betrekking tot de griepprik.

Bekijk het programma of meld je aan via influenzastichting.nl

De coronavaccinatie heeft ons geleerd dat vaccineren de enige uitweg is uit de pandemie. Griep (influenza) kan ook leiden tot een epidemie en is ook met vaccineren te voorkomen. De griepprik voor zorgverleners leidt tot minder ziekte bij hen, maar ook tot minder overdracht van het virus aan de patiënten/cliënten of bewoners die zij verzorgen.

De Nederlandse Influenza StichtingIk krijg nooit griep. Ik ben al gevaccineerd tegen COVID. De griepprik helpt toch niet. Ik word juist ziek als ik de griepprik heb gehad. Dit zijn enkele veelgehoorde redenen om geen griepprik te halen.

​Daarom organiseert de Nederlandse Influenza Stichting een webinar waar de vragen over de griepprik, die onder zorgprofessionals leven, beantwoord worden. 

Maar wat is ‘griep’ eigenlijk? Wat is het verschil met COVID? Hoe voorkom je dat je griep krijgt? Waarom is het belangrijk om geen griep te krijgen? Waarom was er geen griep in het afgelopen seizoen? En wat belooft dat voor het komende seizoen? Dit zijn veelvoorkomende uitspraken en vragen van mensen. In dit webinar ‘Een griepprik, waarom zou ik?’ gaan we hierop in.

In het webinar praten mee:

 • Jan Kluytmans, arts-microbioloog UMC Utrecht
  De griep is een jaar op vakantie geweest. Wat kunnen we dit jaar verwachten?
 • Daphne van Wees, epidemioloog/gedragswetenschapper RIVM
  Hoe denken we over vaccinatie tijdens de coronapandemie?
 • Jaap Maas, bedrijfsarts Amsterdam UMC
  Hoe staat het met de vaccinatiegraad bij UMC-medewerkers?
 • Antje de Boer, POH/doktersassistente NVDA
 • Ted van Essen, voormalig huisarts, voorzitter Nederlandse Influenza Stichting

Dit webinar is bedoeld voor zorgverleners in alle sectoren van de zorg.

Bekijk het programma over meld je via influenzastichting.nl