Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres

Datum: 
donderdag, 30 juni, 2022 - 08:30
Einddatum: 
vrijdag, 1 juli, 2022 - 17:30
Locatie: 
Heerlickheid van Ermelo

Op donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli organiseert de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) de achttiende editie van haar toonaangevende Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres. Dit congres wordt samen met de Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS) georganiseerd. Het is de ontmoetingsplek waar sportartsen, orthopeden, (sport)fysiotherapeuten, cardiologen, bedrijfsartsen, huisartsen, onderzoekers en andere professionals in de sportgezondheidszorg elkaar treffen en kennis delen.

Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres 20225 keynote sprekers en ruim 15 verschillende sessies & workshops

Bij het congres kun je nieuwe kennis opdoen, je huidige kennis uitbreiden of je netwerk verbreden rond de wereld van (sport)medische ontwikkelingen en nieuwe onderzoeksresultaten. Er zijn verschillende keynote sprekers en diverse sessies en workshops over het bewegingsapparaat, Exercise is Medicine of blessurepreventie waar je bij kunt aanschuiven. 

Keynote spreker Thore Zantop opent het Jaarcongres met het onderwerp ACL injury en RTS. Thore is een internationale autoriteit op het gebied van ACL-letsels van de knie. Met meer dan 100 artikelen en ruime ervaring is hij een zeer gewilde spreker op dit onderwerp. De tweede keynote lezing - van Edwin Goedhart bondsarts van de KNVB - over hersenschudding in de sport - zal ongetwijfeld zowel boeiend als informatief zijn. Sandy Jack - hoogleraar in Engeland - en expert op het gebied van prehabilitatie zal de dag afsluiten. Behalve deze 3 top lezingen zijn er weer leuke parallelle sessies en workshops, plus de abstract presentaties van nieuwste onderzoeksresultaten op het gebied van Sportgeneeskunde. In totaal hebben we over twee dagen 5 keynote sprekers en ruim 15 verschillende sessies. 

Naast de leerzame sessies bieden de pauzemomenten voldoende (verfrissende) versnaperingen, de mogelijkheid om te bewegen: van mountainbiken (neem je eigen fiets en helm mee) tot tafeltennis of badminton én op donderdag is er optioneel een zomerse BBQ en feestavond.

Bekijk het programma en meld je aan