Save the date - Alcoholcongres

Datum: 
donderdag, 6 april, 2023 - 09:30
Einddatum: 
donderdag, 6 april, 2023 - 17:00
Locatie: 
Prodentfabriek

Het Samenwerkingsverband Vroegsignalering Alcoholproblematiek organiseert een Alcoholcongres. Het congres vindt plaats op donderdag 6 april 2023, van 09.30 tot 17.00 uur in de Prodentfabriek in Amersfoort.

Noteer de datum alvast in je agenda! Meer info volgt binnenkort.

 

Bijna 16% van de - ruim 9 miljoen - werkenden drinkt ‘riskant’. Oftewel: bijna 1,5 miljoen werkenden ervaren problemen door hun alcoholgebruik, zoals het niet na kunnen komen van verplichtingen, spijt hebben na het drinken of van anderen het advies krijgen om minder te drinken. Bedrijfsartsen kunnen namelijk een belangrijke bijdrage leveren aan het beschermen van werkenden tegen overmatig alcoholgebruik. Door alcoholproblematiek vroeg te signaleren en zo grotere gevolgen te voorkomen. Of, wanneer er al sprake is van een verslaving, door ondersteuning te bieden.

Samenwerkingsverband Vroegsignalering AlcoholproblematiekDaarom is de NVAB partner in het Samenwerkingsverband Vroegsignalering  Alcoholproblematiek (SVA) en verantwoordelijk voor een project dat zich richt op de werkvloer. Binnen dit project is onder meer de ADM-toolbox ontwikkeld, te vinden via herkenalcoholproblematiek.nl.