Online informatiebijeenkomst BAR-instrumentarium

Datum: 
maandag, 29 november, 2021 - 10:30
Einddatum: 
maandag, 29 november, 2021 - 12:00
Locatie: 
Online

Op 29 november 2021 organiseert ZonMw, samen met het Amsterdam UMC een online informatiebijeenkomst over het BAR instrumentarium. Dit nieuwe multidisciplinaire instrument voor de Beschrijving Arbeidsbelastbaarheid & Re-integratiemogelijkheden (BAR) van verzuimende werknemers wordt komende jaren beproefd en doorontwikkeld.

Programma

Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt de huidige versie van het instrument en de leidraad aan de betrokken professionals gepresenteerd. Tevens presenteren de onderzoekers hun plannen voor de doorontwikkeling. Verdere details over het programma van de informatiebijeenkomst volgt nog via ZonMw.

Interesse?

De online informatiebijeenkomst is bestemd voor arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen en verzekeringsartsen en vindt plaats op 29 november 2021 van 10.30u tot 12.00u.

Direct inschrijven

Meer over BAR: dezelfde taal spreken

Het grote voordeel van het nieuwe BAR-instrument is dat het gebruikt kan worden door zowel bedrijfsartsen als arbeidsdeskundigen en verzekeringsartsen, waardoor zij samen kunnen praten in dezelfde eenduidige taal die door iedereen herkend wordt. Een taal die gebaseerd is op het ICF als biopsychosociaal model en dus rekening houdt met medische, persoonlijke en sociale factoren. De eerste versie van het BAR-instrument is eerder dit jaar opgeleverd en is tot stand gekomen samen met de betrokken beroepsgroepen NVAB, NVVG en de NVvA. Binnen het ZonMw-programma Verbetering kwaliteit poortwachtersproces wordt de komende jaren gewerkt aan het doorontwikkelen en implementeren van het instrument.

Zie ook