NVAB-seniorendag op Urk

Datum: 
donderdag, 11 november, 2021 - 10:00
Einddatum: 
donderdag, 11 november, 2021 - 15:30
Locatie: 
Trefpunt Medische Geschiedenis Nederland

Op donderdag 11 november 2021 organiseren de NVAB en de vereniging ELMA (Ex Libris Medicalibus Antiquis) de eerste NVAB-seniorendag. Je krijgt er een toelichting op de activiteiten van ELMA en TMGN (Trefpunt Medische Geschiedenis Nederland) en een rondleiding door de historische bronnen van de arbeidsgeneeskunde. Ook hoor je alles over het belang van historisch onderzoek en historisch bronnenbehoud. Tenslotte maak je nader kennis met het ‘Historisch Genootschap Arbeid en Gezondheid’ in oprichting

Heb je nog oude medische boeken, tijdschriften en andere vakliteratuur die je een mooie plek wil geven? Dan kun je die op de seniorendag gelijk aanbieden. 

Na de zomer volgt een uitnodiging en kun je je aanmelden.

Programma

Hoe de dag er precies uitziet, hangt af van de ontwikkelingen rondom corona. We gaan er nu vanuit dat we elkaar op locatie kunnen treffen. Hieronder vind je een impressie van het dagprogramma van tien uur tot ongeveer half vier, inclusief lunch.

  • Welkom door prof. M. Van Lieburg, directeur TMGN
  • Toelichting op de activiteiten van ELMA en TMGN, door Jurjen Breedijk en André Weel
  • Rondleiding door TMGN en de ELMA-collectie 
  • In gesprek met Iris Homeijer, bestuurslid NVAB, over wederzijdse wensen en verwachtingen

Ook is er gelegenheid voor bijpraten met elkaar, vragen naar aanleiding van de rondleiding en om eigen boeken in te leveren. Om drie uur sluiten we de dag af en kunt u nog napraten. Desgewenst kunt u daarna uiteraard de oude vissersplaats Urk bezoeken.

Deelname is gratis. 

Extra: Onrust op Urk. Een doktersblik op de geschiedenise van de geneeskunde

NVAB-lid Andre Weel publiceerde onlangs een smakelijke bundel historische columns uit Medisch Contact: ‘Onrust op Urk’. Je kunt het direct via e-mail bij hem bestellen a 15,90 euro, exclusief verzendkosten. Het boekje is ook aan te schaffen tijdens de seniorendag.