NVAB Online Extra Ledenbijeenkomst - Op weg naar 1.500 co’s per jaar

Datum: 
donderdag, 10 februari, 2022 - 18:00
Einddatum: 
donderdag, 10 februari, 2022 - 21:00
Locatie: 
Online via Zoom

Het is cruciaal dat meer studenten geneeskunde structureel met ons vak in aanraking komen. Landelijk doen ongeveer 3.000 coassistenten per jaar het coschap Sociale Geneeskunde. Daarvan zouden er 1.500 naar het domein Arbeid en Gezondheid moeten komen en 1.500 naar het domein Maatschappij en Gezondheid. Maar binnen ons domein haalden we vóór de coronacrisis maar maximaal 750 plekken per jaar. En nu zijn het er nog veel minder. Bovendien dreigt er een groeiend tekort aan (praktijk)opleiders. Wat kunnen wij daaraan doen?

Tijdens de extra ledenbijeenkomst bespreken twee collega's, Jeroen Croes en Boyd Thijssens, de resultaten van een eerdere ledenenquête en voortgang van hun plan voor meer co’s. Ook verkennen we samen mogelijke oplossingen voor de gevonden knelpunten en welke aanpassingen aan het coschap kunnen helpen.

Online bijeenkomst
Tijdens een extra ledenbijeenkomst, zoals deze twee keer per jaar wordt georganiseerd, kunnen leden met het NVAB-bestuur en collega’s in gesprek over actuele onderwerpen in ons vak en onze vereniging. Deze extra ledenbijeenkomst kun je online volgen via Zoom.  

Aanmelden
Praat mee en laat uiterlijk 7 februari a.s. weten dat je erbij bent via het aanmeldingsformulier (eerst inloggen). Let op: geef het mailadres op waarmee je kunt deelnemen aan de Zoom-meeting. De deelnamelink ontvang je een dag van tevoren. Stukken voor de bijeenkomst staan 21 januari in het ledendeel op de website