Nederland Rookvrij! Webinar - gratis

Datum: 
donderdag, 14 januari, 2021 - 16:00
Einddatum: 
donderdag, 14 januari, 2021 - 17:30
Locatie: 
Online
Kosten: 
€0,00

Met een serie van webinars wil het netwerk Nederland Rookvrij! mensen en organisaties die zich inzetten voor tabaksontmoediging inspireren tot het nemen van verdere stappen en aanzetten tot samenwerking voor het ontwikkelen van nieuwe activiteiten die bijdragen aan een rookvrij Nederland. 

Op donderdag 14 januari van 16.00 – 17.30 organiseert het netwerk voor de derde keer een webinar. Thema’s die aan bod komen zijn:

  • Wat is er nodig om in de regio succesvol samen te werken aan rookvrij beleid? - Jelle Buijtendijk, Clustermanager Advies & Onderzoek GGD Kennemerland en Marijn van Ballegooijen, wethouder Amstelveen
  • Hoe maken we de zorg rookvrij? - Robert van de Graaf, verslavingsarts
  • Op welke wijze geeft Menzis vorm aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid voor gezondheid en hoe draagt dit bij aan een rookvrije toekomst - Karine van ’t Land, Zorgexpert leefkracht en gezondheid Menzis; Arts-onderzoeker Amsterdam UMC
  • Wat hebben jongeren nodig aan interventies om te stoppen met roken? - Inge de Vries, projectleider jongvolwassenenplan stoppen met roken bij het Trimbos-instituut

Je kunt je direct online aanmelden. Nodig gerust collega's uit die ook interesse hebben om deel te nemen aan het webinar. Deelname is gratis.

Interactieve workshops?

Het netwerk Nederland Rookvrij inventariseert of het goed is om naast deze serie van webinars interactieve workshops te organiseren. Wanneer je daar interesse in hebt, kun je dat Daarbij kun je ook aangeven welke onderwerpen je interesseren.

Wil je de eerdere webinars zien?

Je kunt alle webinars hier terug kijken.

Met vragen kunt je via e-mail terecht bij het netwerk Nederland Rookvrij.

Vraag naar de rookstatus

Als je als arts alleen al naar vraagt of iemand rookt, kan dat effect hebben. Deze en meer tips vind je in de Wegwijzer Rookvrije Organisatie. Deze wegwijzer is ontwikkeld in het NVAB-project Rookvrije Organisatie voor het Nationaal Preventieakkoord, op weg naar de rookvrije generatie.

Rookvrij! Werkt beter