Nieuws

Nieuws

21 september

tbv-online.nl - Traditiegetrouw vond op de derde dinsdag van september ook het Prinsjesdagsymposium plaats, het jaarlijkse symposium voor aios en hun praktijkopleiders. Thema dit jaar was 'Planetary Health en duurzame zorg: welke rol kunnen bedrijfsartsen en verzekeringsartsen spelen?'. Het werd een serieuze en inspirerende dag. ‘We kunnen zoeken naar oplossingen die goed zijn voor de medewerkers én voor het milieu.’

20 september

Medisch Contact houdt op Prinsjesdag een liveblog bij met informatie uit de begroting en reacties van de wetenschappelijke verenigingen. Boyd Thijssens sprak voor de NVAB:

19 september

Onlangs vond er een gesprek plaats met bedrijfsartsen, beleidsmedewerkers van SZW en minister Karien van Gennip. NVAB-voorzitter Boyd Thijssens schoof ook aan en besprak zo de hindernissen en mogelijke oplossingen rond beroepsziekten melden. "De eerste essentiële én haalbare stap is meer focus op de arbobeleidscyclus in organisaties. Je weet pas wat nodig is, als je weet met welke arbeidsrisico’s je in jouw organisatie te maken hebt."

18 september

Drie jaar na de eerste Nederlandse besmettingen roept het coronavirus (SARS-CoV-2, beter bekend onder de ziektebenaming COVID-19), nog steeds vragen op. Bij werkgevers en werknemers, maar ook bij arboprofessionals die hen met raad en daad terzijde staan. Deze kennisnieuwsbrief geeft antwoord op veelgestelde vragen. Hiermee dragen de samenwerkende deskundigen en beroeps- en brancheverenigingen voor arbeidsgerelateerde zorg bij aan optimale kennisdeling.

Abonneren op Nieuws