Bedrijfsgeneeskundige dagen 2018

Preventie naar een andere diMENSie 

Op donderdag 31 mei en vrijdag 1 juni aanstaande organiseert de Commissie Nascholing NVAB (CNN) de 63ste editie van de Bedrijfsgeneeskundige Dagen. Jan Willem Peeters (voorzitter CNN) en Gertjan Beens (voorzitter NVAB) zijn de gastheren.

Ook dit jaar is Papendal in Arnhem weer het toneel van het NVAB-jaarcongres en passeren diverse sessies, workshops en sprekers de revue.

Programma 

Het congres staat in het teken van ‘Preventie'. Dit thema komt op verschillende manieren aan bod. Een greep uit het plenaire programma:

prof.dr. Pauline Meurs (Erasmusmc, Raad voor Volksgezondheid en Samenleving-RVS) over de zorgagenda voor een gezonde samenleving (opgesteld door de RVS);

prof.dr. Bas Bloem (neuroloog Radboudumc, Parkinsonnet) over veranderingen in de zorg en de actieve rol van patiënten;

prof.dr. Andrea Maier (o.a. VUmc) over het verlengen van je levensduur zonder ziek te worden.
 

 

 

Na het succes van vorig jaar, is er ook deze keer een speciale sessie voor bedrijfsartsen-in-opleiding en zijn er flitspresentaties over de posters door onderzoekers van verschillende universiteiten.

Nieuw dit jaar is een skills-lab, waarbij deelnemers in kleine groepen onder begeleiding van ervaren (sport)fysiotherapeuten lichamelijk onderzoek van het bewegingsapparaat kunnen oefenen.

In de parallelsessies komen ook wet- en regel-geving aan bod, zoals de nieuwe Europese wetgeving over privacy. Verder vinden er sessies plaats over de eerste ervaringen van de Landelijke Pool Bedrijfsartsen Second Opinion, over de nieuwe richtlijn Arbeidsconflicten en over beroepsziekten. Andere onderwerpen zijn: het begrip capabilities, mindfulness, kanker & werk, beroepsziekten, astma en COPD, overspanning & burnout, zwangerschap, postpartum & werk, E-health en Visitatie 2.0.

Bestuur en CNN hopen weer veel leden te ontmoeten tijdens de BG-dagen 2018!

Bekijk hier het programma en de presentaties.
(klik op de titel van de presentatie voor de pdf)
 
Voor deelname aan de BG-dagen is accreditatie verleend van 6 punten per dag.
Deze 63ste editie van de BG-dagen wordt mede mogelijk gemaakt door paraDIGMA groep, hoofdsponsor BG-dagen 2018.