NVAB publiceert nieuwe richtlijn over Lichaamstrillingen

06 februari 2015

De NVAB publiceert vandaag de richtlijn Lichaamstrillingen voor arboprofessionals. Eerder verschenen in deze reeks al de richtlijnen over Computerwerk, Werk-Privé Balans, Tillen, Werkdruk, Agressie & Geweld en Veilig Gedrag in Productieomgevingen.

De richtlijnen zijn bedoeld voor professionals op het gebied van Arbeid en Gezondheid: de vier kerndisciplines conform de Arbowet (arbeidshygiënisten, arbeids- en organisatiedeskundigen, bedrijfsartsen, veiligheidskundigen). Human Factos NL heeft ook aan een aantal richtlijnen meegewerkt, die richtlijnen zijn ook bestemd voor ergonomen.

Aanleiding

De richtlijnen zijn geschreven op initiatief van de beroepsverenigingen van de vier kerndisciplines: NVAB, BA&O, NVvA en NVVK in het kader van het project ‘Onderzoek en informatievoorziening arbodeskundigen’. Dit project werd gefinancierd vanuit het Maatschappelijke Programma Arbeidsomstandigheden (MAPA) van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Om een keuze te maken voor de onderwerpen voor de richtlijnen stelden de beroepsverenigingen van deskundigen op het gebied van Arbeid en Gezondheid (BA&O, NVvA, NVVK en NVAB) een lijst op. Hieruit maakte een selectiecommissie van vertegenwoordigers van de sociale partners een keuze voor zeven onderwerpen.

Verder lezen